Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kossuth-rostélyos recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 10 szelet (egyenként 16 dkg-os) magashátszín szelet (rostélyos)
» frissen õrölt fekete bors
» só
» 15 dkg sertészsír
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 édes, piros színû paprika
» 2-3 érett paradicsom
» 1 evõkanál csemege pirospaprika
» 10 nagy rózsaburgonya
» 50 dkg csiperke
» 5 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy másik edényben forró zsíron a megtisztított, finomra vágott hagymát megfony-nyasztjuk, a zúzott fokhagymát és a kicsumázott, cikkekre vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 3 deci vízzel felöntjük, és felforraljuk. Az egészet a rostélyosokra öntjük úgy, hogy a húst ellepje. Lefedve, gyöngyöző forralással kb. 45-50 perc alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és sós vízben megfőzzük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A gombát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a vajon sóval, borssal ízesítve gombapépet készítünk belőle. Ezzel a főtt burgonyák "alagútját" megtöltjük. Tálaláskor minden szelet rostélyosra egyet ráültetünk, és a finom lével leöntjük. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláskor kis paradicsom szelettel, zölt petrezselyem díszithetjük.
0 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 20:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rostélyosokat kissé, másik edényben, zúzott fokhagymát, pirospaprikával megszórjuk, rostélyosokra öntjük, húst ellepje, burgonyát meghámozzuk, szemek szétessenek, gombát megtisztítjuk, vajon sóval, finom lével, pirospaprikával, rostélyosokra, megtisztítjuk, rózsaburgonya, megtisztított, rostélyosokat, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, díszithetjük, petrezselyem, magashátszín, forralással, rostélyosra, vöröshagyma, meghámozzuk, kicsumázott, szétessenek, hozzáadjuk, gombapépet, megtöltjük, Tálaláskor, fokhagymát, paradicsom, megszórjuk, Tálaláskor, sertészsír, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, érett paradicsom, nagy rózsaburgonya, csiperke,
Sajtos keksz
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszkrémes piskóta
0 komment 7 ember kedveli
Szilváslepény
0 komment 3 ember kedveli
Limoncello Hot Shot (kávékülönlegesség)
1 komment 1 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Óvári sertésszelet recept
0 komment 7 ember kedveli
Finom őszi pite
0 komment 2 ember kedveli
Otthoni fondant
0 komment 8 ember kedveli
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Kefires-kókuszos kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Flódni torta
0 komment 5 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Erdei gyümölcsleves
1 komment 5 ember kedveli
Eredeti dobostorta
0 komment 22 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.